30 onderzoekers maken kans op Sunday Poster Award 2015

Nederlandse grootste zonne-energiecongres, de Sunday, kent op woensdag 18 november een recordaantal posterpresentaties. Net als afgelopen jaar zal het publiek tijdens het congres haar stem uitbrengen en zodoende bepalen wie dit jaar met de Poster Award, mogelijk gemaakt door IBC Solar, naar huis zal gaan. De Poster Award is speciaal in het leven geroepen voor (jonge) onderzoekers die werken aan de realisatie van schone, efficiënte en concurrerende zonne-energietechnologie, zowel op de korte als de lange termijn.

‘Het centrale thema van de Sunday richt zich dit jaar op verbeterde inpassing van zonne-energie in de gebouwde omgeving en infrasturen; een uitstekend onderwerp om verschillende disciplines dichter bij elkaar te brengen en via posters informatie uit te wisselen’, stelt Arthur Weeber, Senior Researcher bij ECN Solar Energy en kartrekker van het posterprogramma op de Sunday.

Weeber vervolgt: ‘Geavanceerd licht- en fotonmanagement, hoogrendement IBC-cellen, nieuwe modulestructuren, nieuwe materialen, verbeterde elektronica, enzovoorts gaan verder dan alleen het verbeteren van het rendement en het verlagen van de kosten. Op de Sunday wordt dit jaar dan ook simultaan de verbeterde inpassing van zonne-energie getoond.’

De Sunday vindt dit jaar plaats in safaripark Burgers Zoo. De posters zullen in de centrale foyer van het Safari Meeting Centre gedurende de gehele congresdag gepresenteerd worden. Aan het eind van de dag zal de winnaar van de posterprijs onthuld worden.


« Naar overzicht